Blog

Musluk suyunu arıtmak için ne tür cihazlar kullanılabilir?

musluk suyu nasıl arıtılır

Evimizdeki veya işyerimizdeki musluklardan akan suların içinde belirli oranda klor ve kireç bulunmaktadır. Şehirlerde kullandığımız suların klorlu olması belli bir açıdan faydalıdır ancak bu suları içme suyu olarak kullandığımızda vücudumuzda zamanla zararlı yan etkileri ortaya çıkabilir.

Belediyeler tarafından evlere veya binalara kadar gönderilen su çok fazla risk teşkil etmeyebilir. Ancak binalarda su depolama alanları yani su depoları temiz değilse evlerde kullanmak doğru olmayabilir. Ayrıca su borularının ne yapıda olduğu suyun kalitesini ve içilme durumunu etkilemektedir.

Oturduğunuz yerin su depoları ve su tesisatının bakımı zamanında yapılmalı ve gerekli kontrolleri uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Çünkü şebeke hattından gelen su binanızda zararlı hale gelebilir. Dolayısıyla evlerinizde musluk suyunu arıtmak için su arıtma cihazları kullanabilirsiniz. İçerisinde bulunan filtreler aracılığıyla sağlığa zararlı maddeleri süzen bu cihazlar, eğer belirli aralıklarla kontrolleri ve filtre değişimleri yapılırsa gönül rahatlığı ile uzun süreler kullanılabilir.